زمان نگهداری جک زیر سقف تیرچه بلوک چقدر است؟
زمان نگهداری جک زیر سقف تیرچه بلوک بستگی به شرایط و نوع سازه دار؛ به طور کلی، توصیه میشود جکهای زیر سقف تیرچه بلوک حداقل به مدت ۲۸ روز پس از بتنریزی نگهداری شوند تا بتن به مقاومت نهایی خود برسد. البته این زمان بسته به شرایط میتواند تغییر کند و بهتر است قبل از جمع کردن جکها، از رسیدن بتن به مقاومت کافی اطمینان حاصل کنید.
در ابتدا برای اینکه درک بهتر از مراحل باز کردن جک های سقفی و بعد از آن جداسازی قالب ها از سقف بتنی، لازم است اطلاعاتی کلی از جک ها و قالب ها داشته باشیم.
جک های سقفی (پایه های اطمینان)
این ابزار ساختمانی متشکل از سه بخش نری، مادگی و رزوه که قسمت پایین و بالای جک ها از لوله ساخته شده است، قسمت پایین با قطر 6 سانتی متر و ضخامت 2 میلی متر و قسمت بالا با قطر 5 سانتی متر و ضخامت 5/2 میلی متر می باشد بر روی لوله نری برای تنظیم ارتفاع، سوراخ هایی با فاصله 10 سانتی متر به شکل منظم تعبیه شده که به وسیله پیچ و مهره ی قسمت مادگی متصل می شوند و با استفاده از انواع رزوه بعد از تنظیم ارتفاع در جای خود فیکس و محکم می شوند.
اصلی ترین کاربرد این جک ها عبارت است از
· کفراژبندی سقف
· ایجاد ایستایی برای حفظ استحکام سقف در زمان بتن ریزی
· ثابت نگه داشتن سقف پس از گیرش بتن تر
· ایجاد حائل های دیوارهای برشی یک طرفه
روش و مراحل نصب جک ها (پایه های اطمینان)
1. محاسبه تعداد جک ها
2. تعیین فواصل استاندارد جک ها از هم (جک های معمولی 80 سانتی متر)
3. اطمینان از زیر سازی و استحکام محل قرارگیری جک ها
4. تنظیم ارتفاع و اتصال قسمت نر و مادگی به وسیله پیچ و مهره
5. جاگذاری جک ها
6. فیکس و محکم کردن قسمت پایینی و بالایی جک ها به وسیله رزوه و پیم و اتصال به سقف
(در اجرای سقف های دهانه بلند مشابه سقف وافل توصیه می شود هم زمان از اسکافلد در کنار جک ها استفاده شود)
در رابطه با قالب های وافل یک طرفه و دو طرفه و قالب های تخت پلیمری در همین سایت توضیحات مفصلی در مورد مراحل تولید و اجرای آنها ارائه شده که از طریق لینک های زیر میتوانید به مطالب دسترسی پیدا کنید.
عوامل تعیین کننده ی زمان باز کردن جک ها
این که بعد از اجرای یک سقف چه زمانی برای جدا سازی جک ها مناسب است خود وابسته به عوامل متعدد می باشد که نیاز به محاسبه دارد این زمان معمولا بین 10 تا 30 روز است
1. نوع بتن: کیفیت سیمان و مواد افزودنی معدنی
2. نحوه عمل آوردن بتن: غرقاب و غوطه ور کردن، استفاده از بخار، عمل آوری در اتو کلاو، مه سازی و آب پاشی و استفاده از ورق شیمیایی و پلاستیکی
3. دمای محیط: آب و هوای خشک آب و هوای مرطوب هر چه دمای هوا بالاتر باشد روند به مقاومت رسیدن بتن در نتیجه باز کردن جک ها و قالب ها سریع تر می شود
با توجه به مقرارت ملی ساختمان، زمانی که بتن به 70 درصد مقاومت 28 روزه رسیده باشد می توان جک سقف و قالب بتن را از زیر سقف برداشت (مبحث 9 مقررات ملی سال 1392 در این مورد توضیح داده است اما در مبحث 9 سال 99 این موضوع مسکوت مانده است).
تذکر: باز کردن زودتر از موعد جک ها در برخی موارد باعث فروپاشی یک یا چند طبقه میگردد
توصیه: پایه های اطمینان در دو طبقه پشت سر هم و در امتداد هم قرار بگیرد
جدا سازی جک ها و قالب ها
· برداشتن جک ها بدون فشار و ضربه باشد
· بار به تدریج از روی آن حذف شود
· در کنسول ها برداشتن جک از لبه به طرف تکیه گاه انجام شود
بازدید: 515تاریخ انتشار : 1403/08/14