پیمانکار سقف یوبوت
طی سالیان گذشته با توجه به پیشرفت صنعت ساخت و ساز و مصالح آن و نیاز جامعه به ساخت سازه های منحصر به فرد ، نوآوری و ایده های نوینی وارد این صنعت شد که هرکدام سهم بسزایی در تحولات آن داشتند . یوبوت یکی از این نوآوری ها است که تاثیر چشمگیری در صنعت ساخت و ساز کشور داشته است . سقف یوبوت جزو سقف های مجوف است و از دولایه بتنی مسلح در بالا و پایین دال مجوف تشکیل شده است حدفاصل این دولایه با قالب هایی به نام یوبوت پر می شود . این قالب ها مانند بلوک های سیمانی دارای شکل مکعبی اما توخالی و از جنس پروپیلن هستند .
در صنعت ساخت و ساز عصر حاضر ، سبک سازی ساختمان ها و دیگر سازه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است به این دلیل که هرچه سازه سبک تر باشد در برابر زلزله از خود رفتار مناسب تر و بهتری نشان خواهد داد . سقف ها یکی از عواملی است که تاثیر بسزایی در جرم لرزه سازه دارند . اگر سقف ها طراحی و اجرای مناسبی نداشته باشند بار مرده ی زیادی را متحمل میشوند و در برابر زلزله و سایر نیروهای جانبی عملکرد ضعیفی از خود نشان می دهند . به همین دلیل مهندسان سازه همواره در تلاشند تا از سازه ای استفاده کنند که علاوه بر عملکرد مناسب در برابر زلزله ، سبک و انعطاف پذیر باشد .
یکی از اجزای مهم سازه ، سقف آن است . انتخاب صحیح سقف می تواند تاثیر چشم گیری در اجرایی شدن انتظارات و اهداف سازندگان از ساخت آن سازه داشته باشد . عکس این قضیه نیز مسئله ی دور از ذهنی نیست و به همان اندازه انتخاب غلط و ناکارآمد میتواند موجب خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری شود .
سقف یوبوت یکی از انواع سقف هایی است که ویژگی های گفته شده را داراست . مشکل اصلی دال ها در ساختمان های بتنی ، وزن بالای آنهاست که باعث محدود شدن طول دهانه می شوند . درحالی که سقف های یوبوت به کمک فناوری نوین خود باعث افزایش طول دهانه و کاهش وزن دال می شوند . همچنین با ایجاد شبکه متعامد تیرچه های I شکل باعث افزایش سختی سقف و در نتیجه کاهش خیز دراز مدت و ارتعاش سقف خواهند شد.
یوبوت محصولی پلیمری است که با هدف سبک سازی دال ها در سقف و پی های گسترده بتنی و مقاوم سازی طراحی شده است . سقف یوبوت به صورت قالب بندی و بتن ریزی در محل پروژه قابل اجرا می باشد و از انواع سقف پیش ساخته نمی باشد سقف یوبوت دارای روش اجرا ساده و به دور از هرگونه ساختار پیچیده ای می باشد و با سرعت قابل توجهی اجرا می شود .
مراحل اجرا سیستم یوبوت
بستن قالب تخت زیرین دال و شبکه آرماتور پایینی
در ابتدا با استفاده از قالب هایی از جنس چوب و یا ورق های فلزی سبک که مسئولیت نگهداری کل دال (سقف) را تا زمان گیرش بتن بر عهده دارند، کل سقف مد نظر پوشش داده می شود و سپس بعد از بستن قالب های کف، شبکه بندی آرماتور پایینی مربوط به دال (سقف) بسته به نوع طراحی با فواصل مد نظر جانمایی می گردند.
چیدن قالب ها با توجه به نقشه های اجرایی
قالب های یوبوت نیز بسته به نوع طراحی و فواصلی که می بایست، در ما بین آنها قرار گیرند، جانمایی می شوند. لازم به ذکر است در فواصلی که لازم به ایجاد تیر های مخفی در دال باشد و یا در اطراف سرستون ها و دیوار برشی ها که مسائل مربوط به برش پانچ مطرح می شود، از دال بتنی توپر استفاده می کنند.
بتن ریزی لایه ی اول
اگر کل بتن ریزی دال در یک مرحله انجام گیرد امکان شناور شدن قالب های یوبوت از جای تعیین شده برای آنها وجود دارد. بنابراین بتن ریزی دال (سقف) در دو مرحله صورت می گیرد. مرحله اول بتن ریزی تا ارتفاع پایه قالب ( بین 5 تا 10 سانتی متر بسته به ارتفاع پایه) انجام می پذیرد
تکمیل بتن ریزی
مرحله دوم بتن ریزی تا بالای شبکه بندی بالایی زمانی انجام می گیرد که بتن مرحله اول به صورت نیمه سیال درآمده و هنوز گیرش خود را انجام نداده است. ( میزان بازه زمانی برای انجام دادن این عمل بسته به برخی شرایط محیطی همچون آب و هوای منطقه متغیر است).که بعد از انجام این مرحله به صاف کردن سطح بتن ریزی می پردازیم.
باز کردن قالب ها
بعد از اتمام مراحل خشک شدن نهایی بتن، قالب های کف برداشته شده و سقفی صاف و بدون نیاز به عملیات مسطح نمودن آن را شاهد هستیم.
پیمانکاران با توجه نیاز کارفرمایان سازه های متفاوت با کاربری های گوناگون به اجرا می رسانند . هر سازه با توجه به کاربری خود ، از اسکلت بتنی یا فولادی ساخته می شود . شرکت مهندسی آبا یکی از نام آوران مطرح کشور در تولید قالب های وافل و یوبوت ، علاوه بر اجرا و پیمانکاری سقف وافل ، در زمینه ساخت سقف های یوبوت ، بروزترین و با کیفیت ترین خدمات را ارائه می دهد . رعایت نکات ایمنی ، استفاده از جدیدترین تجهیزات ، پیش برد پروژه مطابق نقشه و بودجه تعیین شده و توجه به خواسته های کارفرمایان از نقاط قوت این مجموعه به شمار می رود.
بازدید: 1013تاریخ انتشار : 1400/06/08