سقف تیرچه و بلوک بازدید: 4568

 

آموزش تهیه نقشه سقف وافل و دانلود فایل dwg


سقف وافل از جمله سقف‌های نوین در طراحی و تهیه نقشه های سازه ای بوده و با توجه به گسترش روز افزون کاربرد این سقف‌ لازم به تنظیم نوشتاری با نگرش و بیان نکات مورد نیاز در تهیه نقشه می‌باشد ،مهمترین دیتیل در نقشه این نوع سقف ها ،مقطع قسمتی از سقف است که اطلاعاتی مربوط به ضخامت،عرض تیرچه ها،حداقل ارتفاع تیرچه ها،فاصله حداکثر بین تیرچه ها و ...  که قبل از شروع به اجرا باید به این مسائل توجه نمود. همان طور که در معرفی سقف وافل کاملا توضیح داده شد اساس طراحی تکنولوژی وافل مبنی است بر سقف سازه ای بسته به انتخاب سقف وافل یک طرفه یا دو طرفه که با توجه به قالب مربعی یا مستطیلی تعیین می‌شود و لازم به ذکر است روش طراحی هر کدام از این سقف ها با یک دیگر متفاوت می‌باشد. و هر کدام از نقشه های سقف وافل یک یا دو طرفه ، شامل اطلاعات مختلفی هستند.
در ادامه بصورت اجمالی به بررسی مراحل انجام تهیه نقشه سازه ای میپردازیم

1)     طراحی پروژه مد نظر در نرم افزار های ایتبس و سیف

برای جانمایی و مشخص نمودن محل قرار گیری بلوک های وافل و ترسیم نقشه ی سازه ای آن در اولین مرحله طراحی مورد نظر با نرم افزار های طراحی سیف و ایتبس انجام میشود امروزه نرم افزار‌های شرکت CSI سهم عظیمی را در طراحی پروژه‌های ساختمانی ایفا می‌کنند، نرم افزار ETABS برای طراحی ساختمان‌های بتن آرمه و فولادی به صورت اختصاصی طراحی شده است، خوشبختانه در ورژن جدید نرم افزار امکان تعریف دقیق سقف وافل فراهم شده است به طور کلی طراحی سقف وافل در این دو نرم افزار  انجام می گیرد و برای تهیه و ترسیم سایز قالب ها، میلگردگذاری، ضخامت دال و… برای نقشه سقف، نیاز به استفاده از برنامه اتوکد می باشد. در تهیه نقشه سقف کلیه دیتیل و اطلاعاتی که به صورت اجرایی هستند، باید گنجانده شوند. 


2)     المان اصلی سقف وافل،قالب وافل و تعین اندازه آن

از عناصر اصلی سقف وافل،قالب های وافل می‌باشند، که همانطور که گفته شد سقف وافل می‌تواند یک یا دو طرفه باشد که دلیل این موضوع به انتخاب اندازه قالب بستگی دارد. پس از تعیین اندازه قالب در دو نرم افزار سیف و ایتبس می‌توان نقشه بلوک چینی سقف را ترسیم نمود و این کار کمک میکند که در صورت نشان دادن نقشه به سرپرستان و ناظران قابلیت فهم و درک آن را داشته باشند که ،جانمایی هر بلوک در کدام قسمت ها قرار دارند و کدام بخش از سقف جز نقاط توپر و توخالی است بدین صورت که در اجرای سقف وافل ، پس از اجرای کامل زیر سازی سقف وافل، با توجه به نقشه‌های سازه، قالب‌های وافل جایگذاری می‌شوند، باید توجه داشت که اصولا دال‌ها مشبک در برابر برش دوطرفه سقف (پانچ) ضعیف عمل می‌کنند و لذا در نزدیکی نواحی که محتمل بر برش زیادی باشند ( نزدیکی دیوارهای برشی، ستون ها)، سقف میبایست به صورت توپر اجرا گردد، در تصاویر بعدی نمونه‌ای از نقشه‌ بلوک چینی وافل به همراه تصویر اجرایی نمایش داده شده است.

پلان سقف وافل
پلان آرایش بلوک گذاری وافل در نقشه‌های سازه


3)     جزئیات سقف وافل

در تهیه نقشه های سازه دیتیل حائز اهمیت مقطع از بخشی از سقف است که اطلاعاتی شامل نحوه قرار گیری بلوک ها ، میلگرد های عبوری از تیرچه ، عرض کل قالب ،ارتفاع قالب، عرض تیرچه،ضخامت بتن روی قالب، را در اختیار مجری سقف وافل قرار می‌دهد

در تصویر زیر مقطع سقف وافل آبا و اطلاعاتی که در اختیار میگذارد را مشاهده می‌کنید 

برش سقف وافل

4)     دیگر عناصر سازه ای

دیگر المان های سازه ای مانند تیرها، ستون ها و دیوارهای برشی تفاوتی چندانی با دیگر نقشه های سازه ای ندارند و بطور کلی نقشه سقف وافل تفاوتی با دیگر نقشه های سازه ای ندارد.


در ادامه می‌توانید نقشه سقف وافل آبا بعنوان نمونه دانلود کنید
 

دانلود فایل dwg سقف وافل

 
بازدید: 9129تاریخ انتشار : 1399/07/02
    سقف وافل