
مراحل اجرای سقف یوبوت
در این مقاله قصد داریم به مراحل اجرای سقف یوبوت بپردازیم .
مراحل اجرای سقف یوبوت عبارتند از :
- نصب پایه ها و قالب بندی تخت زیرین دال
- آماتور بندی شبکه ی پایین
- قالب گذاری
- آماتور بندی شبکه ی بالا
- بتن ریزی
- بازکردن پایه ها
.jpg)
تصویر 1- پروژه اجرایی یوبوت
مرحله ی اول : نصب پایه ها و قالب بندی تخت زیرین دال
در این مرحله بر اساس تغییرات موجود قالب بندی زیرین دال انجام می شود این قالب ها می توانند از جنس های مختلفی نظیر چوب ، پلی وود ، فلز و یا کارتن پلاست باشند .
زیر سازی این قالب ها باید همراه با مقداری خیز به سمت بالا باشد ( مقدار تقریبی به ازای هر متر طول برابر 5 میلیمتر ) به این دلیل که هنگام بتن ریزی قالب ها با وزن بتن به صورت تراز هماهنگ شوند .
مرحله ی دوم : آماتور بندی شبکه ی پایین
در اجرای سقف یوبوت پس از تکمیل قالب بندی و اطمینان از درستی اجرای آن ، مراحل آماتور بندی تیرها ، میلگردهای شبکه ی زیرین و آماتور های تقویتی مطابق نقشه های اجرایی انجام می گیرد.
شبکه ی آماتور پایین باید به گونه ای تعبیه شود که حداقل یک میلگرد در فاصله ی بین قالب های یوبوت قرار بگیرد . به طور معمول فاصله ی مناسب شبکه ی میلگرد ها 20 سانتی متر است .
مرحله ی سوم : قالب گذاری
پس از تکمیل مرحله ی قبل ، قالب های یوبوت مطابق با نقشه ی اجرا چیده شده و فاصله ی بین آنها توسط اتصال بند های بین ها تنظیم می شود. ضرورت وجود این بند ها اتصال قالب ها به یکدیگر و عدم حرکت آنها است .
فاصله ی استاندارد قالب ها از یکدیگر 10 سانتی متر و از لبه های دال 15 سانی متر است . ایجاد کاور بتنی مناسب برای میلگرد های شبکه ی زیرین مستلزم قالب هایی با پایه هایی به ارتفاع 7 سانتی متری است .
مرحله ی چهارم : آماتور بندی شبکه ی بالا
پس از کنترل و نظارت محل دقیق قالب ها آماتور بندی شبکه ی بالا انجام می گیرد . آماتور بندی اصلی و میلگرد های تقویتی بر اساس فاصله ی آنها مطابق با نقشه های اجرایی صورت می پذیرد و در صورت لزوم از آماتور های برشی و سنجاقک های ما بین آماتور های فوفانی و تحتانی تعبیه می شوند .
این آماتور بندی باید به گونه ای باشد که حدالامکان از بلند شدن و تکان خوردن قالب ها در هنگام بتن ریزی جلوگیری شود .
مرحله ی پنجم : بتن ریزی
بتن ریزی در این نوع سقف در دو مرحله انجام می شود :
- بتن ریزی لایه ی اول
- بتن ریزی لایه ی دوم
در مرحله ی اول با افزودن روان کننده به بتن ، بتن ریزی به ضخامت حدودی 5 تا 10 سانتی متری صورت می گیرد که به وسیله ی ویبراسیون ، بتن تمام سطوح زیر قالب های یوبوت را پر می کند .
در مرحله ی دوم بتن روی لایه ی اول ریخته می شود تا به ضخامت مورد نیاز برسد همواره باید به این نکته توجه داشت که فاصله ی این دو مرحله نباید به قدری باشد که بتن لایه ی اول بسته شود .
.png)
تصویر 2- مرحله ی بتن ریزی
مرحله ی ششم : باز کردن پایه ها
پس از اینکه بتن به خوبی شکل گرفت با تایید مهندس ناظر می توان جک ها و قالب های سقف بتن ریزی شده را باز نمود . جک های وسط دهانه ها و زیر تیرها تا رسیدن به مقاومت نهایی باز نمی شوند .بازدید: 3212تاریخ انتشار : 1399/10/15