تولید قالب وافل بازدید: 1691
سقف کامپوزیت بازدید: 3120
سقف وافل چیست؟ بازدید: 2114

سقف وافل و کاربردهای مختلف آن

سقف وافل یکی از مدرن ترین و جدید ترین سقف های اجرایی در کشور است که اصلی ترین واحد تشکیل دهنده ی آن قالب وافل است . مجموعه ی آبا قالب های وافل را در چندین سایز مختلف تولید می کند .
سقف وافل نوعی سقف مشبک است که همانند دال یک و دوطرفه عمل میکند این سقف دارای وزن کمتر و هزینه ی اجرایی کمتری نسبت به سایر سقف ها است . این نوع از سقف کاربردهای مختلفی در صنعت ساختمان سازی دارد که در این مقاله به آنها می پردازیم .


 

تصویر 1- نمونه ای از سقف وافل

انواع کاربردهای سقف وافل

  • کاربرد سقف وافل در کاهش میزان مصرف بتن
  • کاربرد قالب وافل به عنوان فونداسیون ساختمان
  • کاربرد سقف وافل در مقاوم سازی و ایمنی در برابر حوادث و زلزله
  • کاربرد سقف وافل در معماری
  • کاربرد سقف وافل در اجرای تاسیسات

کاربرد سقف وافل در کاهش میزان مصرف بتن

استفاده از قالب های وافل در اجرای سقف وافل باعث کاهش قابل توجهی از حجم بتن که فاقد عملکرد سازه ایست می شود که در پی آن مزایای زیادی را ایجاد میکند . کاهش هزینه ی تمام شده ی بتن مصرفی و کاهش وزن مرده ی سقف و در نهایت کاهش اجزای دیگر سازه همانند ابعاد و آرماتور تیر، ستون و دیوار برشی را میتوان جز مزیت های آن دانست . علاوه بر همه ی این موارد نمی توان از مزیت مثبت این کاربرد سقف وافل در مبحث محیط زیست چشم پوشی کرد از آن جایی که نیاز کمتر به تولید بتن باعث تولید کمتر آن می شود می توان گفت در پی آن آلودگی ناشی از آن نیز کاهش می یابد و آسیب کمتری برای محیط زیست به همراه دارد .

کاربرد قالب وافل به عنوان فونداسیون ساختمان

برخی از خاک ها از جمله خاک های رسی وقتی در معرض رطوبت قرار بگیرند مقدار زیادی آب را به خود جذب می کنند و تغییر شکل داده و اصطلاحا متورم می شوند که باعث وارد شدن فشار به فونداسیون می شود . در این موارد می توان از دال وافل به عنوان فونداسیون استفاده کرد .
در این روش ظرفیت باربری افزایش یافته و علاوه بر آن یک فضای اطمینان برای خاک فراهم می شود به گونه ای که فضای مشبکی که در قسمت زیرین دال وجود دارد افزایش حجم خاک را در خود جای می دهد و در نتیجه فشاری به فونداسیون وارد نمی شود .
تصویر 2- سقف وافل به عنوان فونداسیون

کاربرد سقف وافل در مقاوم سازی و ایمنی در برابر حوادث و زلزله

در مبحث لرزه شناسی کاهش وزن مرده‌ی سازه موضوع حائز اهمیتی است . امواج زلزله متناسب با سختی و وزن سازه جذب آن می شوند به عبارتی هرچه وزن یک سازه بیشتر باشد امواج بیشتری را به خود جذب می کند و در پی آن آسیب بیشتری متحمل می شود به همین دلیل یکی از اهداف اصلی مهندسی زلزله راهکاری برای رفع این مشکل بوده که سقف وافل مناسب ترین راهکار برای این موضوع است . با به کارگیری سقف وافل وزن سقف کاهش می یابد و به دنبال آن سازه مقاوم تر عمل می کند .

کاربرد سقف وافل در معماری

مهندسین معمار همیشه به دنبال این بوده اند که حداکثر استفاده از فضا صورت بگیرد و با استفاده از راهکارها و المان های مختلف فضاهای کوچک را به گونه ای طراحی کنند که بزرگ‌تر از اندازه‌ی واقعی آن دیده شود .
ستون های یک سازه از نظر مهندسین معمار عاملی مزاحم در استفاده از فضای ساختمان هستند در حالی که از نظر مهندسین سازه ستون ها عامل حیاتی یک ساختمان هستند سقف وافل پاسخگوی نیاز هر دو گروه از مهندسین است به طوری که با عملکرد دو طرفه و کاهش وزن مرده سقف امکان حذف ستون ها و افزایش دهانه تا 16 متر ایجاد می شود .
 
تصویر 3 – سقف وافل و کاربرد معماری آن

کاربرد سقف وافل در اجرای تاسیسات

یکی از معضلات اجرای تاسیسات تعبیه مسیرهای لوله کشی ها و کابل های برق و تلفن بوده است این مسیر ها باید به گونه ای طراحی شوند که علاوه بر اینکه به مقصد برسند در معرض دید هم نباشند .
سقف وافل به دلیل شبکه هایی که ایجاد می‌کند به راحتی این امکان را در اختیار قرار می دهد که بدون اینکه کابل های سیم کشی دیده شوند تعبیه می‌شوند . نکته ی قابل توجه این است که باید قبل از بتن ریزی این مسیرها مشخص شود . 
بازدید: 1231تاریخ انتشار : 1399/10/10
    سقف وافل