سوالات متداول

  • شرکت آبا در زمینه سقف وافل چه خدماتی را انجام می‌دهد؟

-بررسی پلان معماری، جایگذاری ستون و دیوارهای برشی (مهاربند)، ارائه طرح تفصیلی جهت مقایسه سیستم وافل با سیستم های دیگر سقف و برآورد اولیه هزینه‌های اجرای اسکلت.

- طراحی سازه و ارائه نقشه های اجرایی

- تامین قالب‌ها

- نظارت بر اجرای پروژه و ارائه خدمات فنی

- اجرای پروژه

  • آیا امکان اجرای سقف وافل آبا در سازه های فلزی نیز وجود دارد؟استفاده از آن چه مزیت هایی دارد؟

در سازه‌های فلزی اگر به درستی روند تشکیل مفاصل پلاستیک رعایت شود، سیستم وافل می‌تواند جایگزین مناسبی برای سقف‌هایی از قبیل عرشه فولادی، کامپوزیت،کرومیت و... باشد، با توجه به اینکه در سقف وافل بر خلاف سقف‌های متدوال اسکلت فلزی نیازی به خرید مصالح (ورق عرشه، تیرهای فرعی،تیرچه کرومیت و...) برای هر سقف نیست، لذا هزینه‌های اسکلت به شدت کاهش می‌یابد.

  • اجرای سقف وافل آبا به چه روش هایی امکان پذیر است؟

سقف وافل آبا با توجه به قابلیت فنی بسیار مناسب، دارای روش اجرای ساده و بدور از هرگونه ساختار پیچیده‌ای می‌باشد و می‌توان با هر نیرویی با آموزش اولیه و وسایل قابل دسترس سقف را اجرا نمود. اجرای سقف وافل عمدتا به روش مدولار صورت می‌گیرد. در این روش نیازی به کفراژ و قالب بندی کامل زیر سقف نیست و تنها با استفاده از یک شبکه شامل قوطی،چهارتراش و ابزاری مشابه که بر روی پایه های اطمینان (جک، اسکافلد و داربست) قرار میگیرد انجام می‌شود. سپس قالب‌های وافل بر روی این شبکه قرار می‌گیرد. هر چند می‌توان به روش سنتی که دال تخت بتنی اجرا می‌شد نیز سقف وافل را اجرا نمود.

  • آبا برای اجرای سقف وافل نیاز به تجهیزات خاص و با نیروی متخصص می‌باشد؟

سیستم سقف وافل یک طرفه (تیرچه درجا) با توجه به شباهت بسیار زیادی که با سقف تیرچه بلوک دارد، روش اجرایی مشابه این نوع سقف را دارد. در سیستم وافل دو طرفه نیز روش اجرا بسیار ساده می‌باشد و شرکت آبا به صورت تخصصی و حرفه‌ای به پیمانکاران محترم سقف وافل آموزش می‌دهد.

  • آیا سقف وافل آبا تاییدیه مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان را دارد؟

اصولا سیستم وافل جز مواردی نمی‌باشد که نیاز به تاییدیه مرکز تحقیقات داشته باشد. این سیستم در مبحث 9 مقررات ملی ساختمان تحت عنوان دال مشبک معرفی شده است. تنها ثبت طرح صنعتی شرکت به عنوان مالک اصلی قالب وافل آبا، با مشخصات ارائه شده الزامیست.

  • آیا مصالح مورد استفاده در این دال ها دارای مشخصات ویژه ای می‌باشد؟

مصالح مورداستفاده دراین دال‌ها شامل بتن، میلگرد و قالب‌های غیرماندگار وافل می‌باشد. مقاومت بتن و میلگرد توسط طراح سازه تعیین می‌گردد که معمولا مانند دیگر اعضای بتنی سازه درنظرگرفته می‌شود.

  • صرفه جویی اقتصادی سیستم سقف وافل نسبت به سقف های دال تخت توخالی در اجرای دهانه های بلند چگونه می باشد؟

برای اجرای دهانه‌های بلند، دو پارامتر اساسی تعیین کننده سیستم سقف می‌باشد.

  1. وزن مرده سقف
  2. سختی سقف

در سیستم سقف وافل با توجه به حذف بتن نواحی کششی، بار مرده سقف به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد، همچنین سختی متناسب سقف وافل که حاصل تشکیل تیرچه‌های متعامد می‌باشد سبب شده است تا سختی این نوع سقف‌ها به میزان قابل قبولی بالا باشد. برای مثال یک سقف وافل دو طرفه با ضخامت تمام شده 25 سانتی متر دارای وزنی معادل یک دال توپر 13 سانتی متری دارد و سختی آن معادل یک دال توپر 18 سانتی متری است. این مزیت باعث شده است که با کاهش وزن مرده سقف و افزایش مناسب سختی در دهانه‌های بلند این نوع سقف پاسخگوی نیاز طراح باشد.

قالب‌های وافل شرکت آبا با ایجاد طرح گل چهارپر بر روی قالب، نمای بسیار زیبایی را پس از قالب برداری ایجاد می‌کند، این قالب در لبه پایین خود دارای برآمدگی جهت ایجاد فضای مناسب قوطی که برای استفاده از زیر سازی سقف وافل استفاده می‌شود. این مزیت باعث می‌شود قالب به راحتی بر روی قوطی سوار شود و فضای بین دو قالب وافل توسط قوطی پر می‌شود، این امر سبب می‌شود تیرچه‌های وافل به صورت دقیق پشت سر هم خطوطی متناسب را تشکیل دهند و همچنین ایمنی افراد در هنگام اجرا تامین گردد.

  • تفاوت سقف وافل نسبت به دال های تخت تو خالی ( کوبیاکس و یوبوت ) در چیست؟

دال های تخت توخالی از تیرهای متعامد تشکیل شده و دارای دو لایه بتن همراه با شبکه میلگرد عمود برهم می‌باشد که بصورت مقطع I شکل عمل می‌کنند و دراجرای سقف از قالب های ماندگار استفاده می‌شود درحالیکه سقف وافل بصورت تیرچه‌های عمود برهم و یک لایه بتن فوقانی می‌باشد و دارای مقطع T شکل می‌باشد و از قالب های غیرماندگار در اجرای سقف استفاده می‌شود. وزن سقف وافل نسبت به دال‌های مجوف هم ضخامت با آن در حدود 40% کمتر است، که این مزیت باعث کاهش مصرف بتن و آرماتور در سقف می‌شود، همچنین در سقف‌های مجوف به علت وجود قالب‌های ماندگار، برای هرسقف نیاز به خرید بلوک‌های یوبوت و کوبیاکس می‌باشد، که این امر در سقف وافل به علت در آوردن قالب‌ها اتفاق نمی‌افتد و در نتیجه هزینه نهایی سقف کاهش می‌یابد.

  • نرم افزار های طراحی سقف وافل و نکات طراحی آن چیست؟

برای طراحی سازه با سقف وافل از نرم افزارهای مهندسی عمران شامل (ETABS,SAFE,SAP) استفاده می‌شود، در نسخه‌های جدید نرم افزار ETABS می‌توان سقف وافل را به طور دقیق در منوی DEFINE معرفی نمود. برای کنترل خیز دراز مدت سقف نیز از نرم افزار SAFE ورژن 12 به بالا استفاده می‌شود، قابلیت اصلی این نرم افزار در کنترل خیز، استفاده از آنالیز غیر خطی ترک خوردگی می‌باشد.

  • آیین نامه مورد استفاده در ایران برای طراحی سقف وافل چیست؟

برای طراحی سقف وافل می‌توان از آیین نامه ACI، مبحث 9 مقررات ملی، استفاده نمود، همچنین برای طرح لرزه‌ای سقف از آیین نامه 2800، ASCE، IBC استفاده نمود.

  • تعداد دفعاتی که می‌توان از قالب های غیر ماندگار وافل شرکت آبا استفاده کرد چند سقف می باشد؟

واحد تولید آبا به صورت روزانه تمامی محصولات خود را تحت تست‌های مختلف قرار می‌دهد. همچنین تمامی قطعاتی تولیدی این شرکت دارای برچسبی در لبه قالب می‌باشد که نشان از تاریخ تولید و مواد اولیه مورد استفاده در این قطعات دارد. تضمین کیفیت محصولات از مهمترین دغدغه‌های شرکت آبا است. به طور کلی اگر روند اصولی در جهت قالب چینی، قالب برداری و دپوی محصول صورت پذیرد، می‌توان حداقل 50 بار از محصول شرکت برای اجرای سقف وافل استفاده نمود.

  • ابعاد قالب های غیر ماندگار در سیستم سقف وافل چقدر می باشد؟

قالب‌های شرکت آبا به دو صورت وافل یک طرفه و وافل دو طرفه تولید می‌شوند، در قالب‌های وافل یک طرفه ارتفاع قالب برابر 25 و 30 سانتی متر می‌باشد، ابعاد داخل به داخل قالب نیز دروجه پایینی برابر 55 سانتی متر و در وجه بالایی برابر 50 سانتی متر است.
در مورد قالب‌های وافل دو طرفه تولیدی شرکت نیز سایزهای متفاوتی تولید شده است که در تصویر 2 این محصولات و مشخصات آن‌ها نمایش داده شده است. قالب‌های وافل دو طرفه تولیدی شرکت آبا نیاز طراح را از ضخامت سقف 25 سانتی متری تا ضخامت سقف 50 سانتی متری تامین می‌کند.


قالب وافل آبا

در مورد قالب‌های وافل دو طرفه تولیدی شرکت نیز سایزهای متفاوتی تولید شده است که در تصویر 2 این محصولات و مشخصات آن‌ها نمایش داده شده است. قالب‌های وافل دو طرفه تولیدی شرکت آبا نیاز طراح را از ضخامت سقف 25 سانتی متری تا ضخامت سقف 50 سانتی متری تامین می‌کند.

جدول مشخصات وافل آبا